No. 12 & 14, Jln bpp 8/2, Bandar putra permai, 43300 Seri Kembangan, Selangor, Malaysia
10A.M. - 8P.M.

Untuk Harga Borong sila hubungi kami di whatsapp

Buah kurma adalah sejenis buah yang sangat berkhasiat dan boleh didapati di seluruh dunia. Kurma murah merupakan salah satu pilihan yang baik untuk membeli buah kurma dengan harga yang berpatutan. Kurma murah juga boleh didapati dalam pelbagai bentuk, termasuk kering, basah dan juga segar, bergantung kepada jenis kurma yang anda ingin beli.

Buah kurma juga mengandungi pelbagai nutrien penting, seperti vitamin, mineral dan serat yang menjadikannya mempunyai banyak manfaat kesihatan dan disukai oleh ramai orang. Buah kurma mengandungi kandungan gula yang mempunyai paras glisemik yang rendah, sehingga ia merupakan salah satu sumber karbohidrat yang baik dan juga membantu menstabilkan kadar gula dalam darah. Selain itu, ia juga mengandungi antioksidan yang dapat membantu melawan kerosakan sel akibat radikal bebas serta mengurangkan risiko penyakit jantung.

Buah kurma juga boleh digunakan untuk pelbagai tujuan. Ia boleh digunakan untuk membuat kuih-muih, jeli dan juga sebagai bahan pencuci mulut. Buah kurma boleh digunakan sebagai pengganti gula dalam teh atau kopi, atau digunakan untuk membuat jeli rendah lemak dan berkhasiat. Ia juga boleh dimasak menjadi bubur, dikisar menjadi serbuk atau dimakan dengan segera. Buah kurma yang dikeringkan juga boleh ditambah ke dalam hidangan laut seperti ikan, kerang ataupun ketam. Kurma murah juga boleh dimakan untuk membantu menurunkan berat badan. Kerana ia mengandungi karbohidrat yang tinggi, kurma murah boleh menjadi sumber tenaga yang sihat untuk sarapan pagi.

Harga kurma juga bergantung kepada jenis pengeluar dan tempat anda melakukan pembelian. Cara terbaik untuk anda mendapatkan harga kurma murah adalah sama ada dari kedai kurma berhampiran anda atau dari pemborong kurma. Di Kedai Kurma Green Diamond, Seri Kembangan, Malaysia anda boleh mendapatkan kurma yang lebih murah kerana anda boleh membandingkan harga antara pelbagai jenis dan gred kurma yang ditawarkan tanpa caj penghantaran.

Recent Comment: (0)

commenter
Travon October 5, 2016

Ah yes, nicely put, evnoryee.

Reply
commenter
Rileigh October 5, 2016

I’m not easily imesprsed but you’ve done it with that posting.

Reply
    commenter
    Maralynn January 5, 2017

    this is very useful! My husband and I are expecting our first born any day now and we are doing a unateisssd home birth (the risks have been assessed) so he will be the one catching the baby. Lol

    Reply
commenter
Jonnie October 5, 2016

You keep it up now, unansrtded? Really good to know.

Reply
commenter
Zarya October 5, 2016

Ecniemoos are in dire straits, but I can count on this!

Reply
commenter
Eliza October 5, 2016

Please teach the rest of these internet hongolais how to write and research!

Reply
commenter
Lola October 5, 2016

What a joy to find somnoee else who thinks this way.

Reply
commenter
Marsue October 5, 2016

If time is money you’ve made me a wealthier woman.

Reply
commenter
Lakiesha October 5, 2016

How neat! Is it really this simple? You make it look easy.

Reply