No. 12 & 14, Jln bpp 8/2, Bandar putra permai, 43300 Seri Kembangan, Selangor, Malaysia
10A.M. - 8P.M.

Untuk Harga Borong sila hubungi kami di whatsapp

Kurma Malaysia
Pengamalan makan buah Kurma Malaysia telah diwarisi dari generasi ke generasi, menjadi sebahagian daripada budaya masyarakat Malaysia, lebih-lebih lagi apabila musim berpuasa di bulan Ramadan yang akan menjelang tiba, Kurma juga dianggap sebagai makanan yang berkhasiat kerana ia mengandungi banyak vitamin dan mineral. Ia dikatakan mampu menguatkan sistem imun, menghilangkan masalah penghadaman, menguatkan tulang, dan mengurangkan risiko penyakit berbahaya.
Kurma Malaysia bukan sahaja menjadi makanan pokok kebanyakan orang Malaysia, malah ia juga menjadi bahan mentah penting yang digunakan dalam industri penghasilan makanan di Malaysia. Ia digunakan dalam pelbagai jenis produk makanan seperti ais krim, jem, air gula, dan lain-lain. Ia juga boleh digunakan dalam industri farmaseutikal dan kosmetik untuk menghasilkan produk yang berkualiti tinggi.
Kurma Malaysia juga dijual di banyak kedai runcit dan di pasar-pasar di seluruh negara. Kurma Malaysia juga dijual dalam bentuk yang telah dicairkan, dibekukan, atau ditambah dengan bahan masakan lain seperti gula, garam, dan rempah-rempah. Buah Kurma Malaysia adalah salah satu jenis buah yang boleh dimakan mentah, dikeringkan atau dicampurkan dengan pelbagai jenis makanan. Ia juga boleh dimasak dengan pelbagai cara, seperti direbus, digoreng, ditumis, dibakar, dan lain-lain. Kurma Malaysia juga boleh dimakan dengan pelbagai jenis makanan, terutamanya dengan hidangan-hidangan berbuka puasa nanti. Kurma Malaysia adalah buah yang banyak digunakan dalam masakan tradisional Malaysia dan boleh ditemui di banyak pasar-pasar dan kedai runcit. . Ini menjadikannya salah satu buah yang paling popular di Malaysia kerana ia mudah diperoleh dan banyak boleh resipi yang boleh dibuat daripadanya.
Kini, sangat mudah bagi anda untuk mendapatkan Kurma Malaysia yang berkualiti dengan melayari Internet sahaja. Contohnya, anda boleh membeli dari penjual kurma online seperti Green Diamond di https://greendiamond.com.my/ . Lawati laman web kami untuk melihat pilihan kurma yang ada.

Recent Comment: (0)

commenter
Travon October 5, 2016

Ah yes, nicely put, evnoryee.

Reply
commenter
Rileigh October 5, 2016

I’m not easily imesprsed but you’ve done it with that posting.

Reply
    commenter
    Maralynn January 5, 2017

    this is very useful! My husband and I are expecting our first born any day now and we are doing a unateisssd home birth (the risks have been assessed) so he will be the one catching the baby. Lol

    Reply
commenter
Jonnie October 5, 2016

You keep it up now, unansrtded? Really good to know.

Reply
commenter
Zarya October 5, 2016

Ecniemoos are in dire straits, but I can count on this!

Reply
commenter
Eliza October 5, 2016

Please teach the rest of these internet hongolais how to write and research!

Reply
commenter
Lola October 5, 2016

What a joy to find somnoee else who thinks this way.

Reply
commenter
Marsue October 5, 2016

If time is money you’ve made me a wealthier woman.

Reply
commenter
Lakiesha October 5, 2016

How neat! Is it really this simple? You make it look easy.

Reply