No. 12 & 14, Jln bpp 8/2, Bandar putra permai, 43300 Seri Kembangan, Selangor, Malaysia
10A.M. - 8P.M.

Untuk Harga Borong sila hubungi kami di whatsapp

Kurma Ajwa Aliyah adalah salah satu jenis kurma yang paling terkenal di Malaysia. Ini adalah salah satu jenis kurma yang paling mahal di pasaran, dengan kualiti yang cukup tinggi. Kurma Ajwa Aliyah dinamakan ‘Aliyah atau Awali berdasarkan kawasan tanah tinggi ia tumbuh, yang terletak di sebelah Tenggara bandar Madinah. Ia lazimnya dituai sekitar bulan Jun hingga ke bulan Ogos dan merupakan salah satu daripada 120 sejumlah jenis kurma Madinah dan telah disebut dalam hadis Nabi SAW.
Kurma yang berasal dari Arab Saudi ini memiliki tekstur yang lembut dan rasa yang manis, di mana ia dipetik semasa musim panas. Ciri-ciri buah ini asalah bewarna hitam atau perang gelap dan kadangkala mempunyai urat halus berwarna putih pada permukaan kulitnya. Kurma Ajwa Aliyah juga menjadi makanan yang disyorkan oleh ahli saintifik dan doktor kerana kandungan nutrisinya yang tinggi. Kurma Ajwa Aliyah juga memiliki kandungan gula yang rendah, yang membuatnya menjadi pilihan yang sesuai untuk mereka yang menghadapi masalah kesihatan. Ia juga merupakan suplemen yang bagus untuk meningkatkan tenaga dan daya tahan tubuh. Selain mengandungi vitamin B6, B12, folat, kalsium, dan magnesium, Kurma Ajwa Aliyah juga mengandungi serat dan sumber protein yang baik untuk pemakanan yang seimbang. Tambahan pula kurma ini kaya dengan antioksidan yang membantu melawan radikal bebas dan menyokong kesihatan jantung.
Kurma Ajwa Aliyah adalah jenis kurma yang sangat istimewa dan menyenangkan untuk dimakan. Ini adalah makanan yang baik untuk kesihatan dan banyak manfaat kesihatan yang ditawarkan. Kurma Ajwa Aliyah boleh didapati di pasaran Malaysia di pengedar kurma seperti Green Diamond. Ia boleh dibeli di kedai kami yang berlokasi di sekitar Selangor ataupun secara dalam talian di laman web kami iaitu https://greendiamond.com.my/ . Ia juga boleh didapati dalam harga berdasarkan saiz dan gred yang dapat memenuhi apa sahaja bajet anda. Oleh itu, Kurma Ajwa Aliyah adalah pilihan yang sangat bagus untuk semua orang.

Recent Comment: (0)

commenter
Travon October 5, 2016

Ah yes, nicely put, evnoryee.

Reply
commenter
Rileigh October 5, 2016

I’m not easily imesprsed but you’ve done it with that posting.

Reply
    commenter
    Maralynn January 5, 2017

    this is very useful! My husband and I are expecting our first born any day now and we are doing a unateisssd home birth (the risks have been assessed) so he will be the one catching the baby. Lol

    Reply
commenter
Jonnie October 5, 2016

You keep it up now, unansrtded? Really good to know.

Reply
commenter
Zarya October 5, 2016

Ecniemoos are in dire straits, but I can count on this!

Reply
commenter
Eliza October 5, 2016

Please teach the rest of these internet hongolais how to write and research!

Reply
commenter
Lola October 5, 2016

What a joy to find somnoee else who thinks this way.

Reply
commenter
Marsue October 5, 2016

If time is money you’ve made me a wealthier woman.

Reply
commenter
Lakiesha October 5, 2016

How neat! Is it really this simple? You make it look easy.

Reply