No. 12 & 14, Jln bpp 8/2, Bandar putra permai, 43300 Seri Kembangan, Selangor, Malaysia
10A.M. - 8P.M.

Untuk Harga Borong sila hubungi kami di whatsapp

KURMA ORGANIK

Buah kurma organik ditanam di persekitaran yang sesuai dan semula jadi, dan dipetik sendiri dari ladang-ladang yang mendapat sumber cahaya matahari dan air yang mencukupi, tanah yang subur dan prosesnya paling semulajadi.
Buah kurma organik tidak ditambah sebarang bahan kimia ke dalam batas tanahnya tiga tahun selepas ia ditanam. Kurma organik mempunyai warna semula jadi, rasa dan bau yang menyenangkan berbanding kurma yang bukan organik. Kurma organik adalah pemanis yang paling sihat! Selain daripada kaya dengan vitamin C ia kaya dengan zat besi dan serat. Kurma hendaklah dijauhkan daripada makanan seperti bawang, ikan dan juga penghasilan minyak kerana boleh meresap bau mereka.
Satu penyelidikan menunjukkan bahawa kurma organik sangat bermanfaat sepanjang tempoh kehamilan serta tempoh menyusu badan. Malangnya, kebanyakan negara-negara tidak cenderung untuk menghasilkan kurma organik walaupun mempunyai kemajuan besar dalam bidang ini. Kurma organik yang ada ditanam di beberapa negara Asia ini tidak mempunyai apa-apa perbezaan dengan jenis-jenis Kurma lain, tetapi pengguna boleh menikmatinya terus tanpa perlu bimbang untuk membasuhnya terlebih dahulu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *